Bahá’í-samfunnet

bahá'í   Gud er kilden for alle religioner    Medlem i: Eget nasjonalt organ (modermenighet , nasjonal organisasjon e.l.), Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (nasjonalt organ er medlem i STL)

Etnisk dominans: medlemskap er åpent for alle

Bahá'í-skriftene forklarer at Guds virkelighet er utenfor fatteevnen til noe levende vesen, skjønt vi kan finne uttrykk for hans egenskaper i alle skapte ting. Gjennom alle tider har han sendt en rekke guddommelige budbringere, kjent som ”Guds manifestasjoner” eller ”profeter”, for å lære opp og veilede menneskeheten, og vekke i hele befolkninger evnene til å bidra til sivilisasjonenes utvikling i en grad som ikke var mulig tidligere.
Bahá’í-troen tar for seg grunnleggende temaer som Guds og religionens enhet, menneskehetens enhet, fordomsfrihet, menneskets iboende edelhet, religiøs sannhets gradvise åpenbaring, utvikling av åndelige egenskaper, samspillet mellom tilbedelse og tjeneste, ...

Relevante artikler

Introduksjon til bahá’í

I år er det 200 år siden bahá’í-religionens grunnlegger, Bahá’u’lláh (1817-1892), ble født. Til tross for eksil og fengsling i over 40 år åpenbarte Bahá’u’lláh et stort antall skrifter. Den nye religionsordning som han grunnlegger, har trekk fra tidligere religioner, men bryter også med mye hevdvunnen religiøs tenkning.

Kontaktinformasjon

Bahá’í-samfunnet

0
telefon: 95 44 38 58

Besøkstid: Når som helst

Nettsted: bahai.no
epost: arnekittang@gmail.com

Se også oversikt over alle medlemmer og oversikt over kontaktpersoner (kun tilgjengelig for innloggede medlemmer og andre som er gitt tilgang – dvs. utvalgte offentlig ansatte).

Gode samtaler om fred

En kveld med god mat og gode samtaler ga både inspirasjon til videre arbeid og nye kjennskap.

Tar dere fine bilder?

Både vi i DOTL og Kunnskapsdepartementet vil gjerne ha tilsendt bilder fra deres daglige og festlige aktiviteter! Bildene skal helst være med mennesker, gjerne folk i aktivitet.

nyhetsbrev
Meld deg på nyhetsbrev

Nyhetsbrev er en god måte å få tilsendt informasjon relevant for deg og din organisasjon. Meld deg på DOTLs og andre nyhetsbrev!

Sammen for Norge er i gang!

Sammen for Norge er et nytt dialogprosjekt for ungdom og unge voksne i regi av Forandringshuset KFUK-M. Metoden i prosjektet er hentet fra  «Tillsammans för Sverige» som Fryshuset i Sverge har gjennomført i en årrekke med stor suksess.

Kronikkserie i Drammens tidende
I anledning 10-årsjubilet skriver DOTLs medlemmer kronikker i Drammens tidende. Serien gir leserne et innblikk i hva våre medlemmer er opptatt av og kommer til å gå gjennom hele året.

Bli med på bursdagsfeiring!

Tirsdag 8. mai  fyller DOTL 10 år! Da inviterer vi alle i våre medlemsorganisasjoner og alle andre som vil være med på en skikkelig bursdagsfeiring! Vi skal vandre gjennom byen, møtes på brua Ypsilon og avslutte feiringen med felles kveldsmat.