Om DOTL

Drammen og omegn tro- og livsynsforum (DOTL) er en møteplass og en organisasjon for menigheter og livsynsforeninger den sørøstlige delen av Buskerud. DOTL bruker samvær og dialog for å bygge broer mellom ulike mennesker og miljø.

10 dager – 22 menigheter – 2 bussturer

Lurer du på hvordan ulike religioner feirer gudstjeneste? Hva de gjør ellers? Hvordan lokalene ser ut?
Nå har du sjansen: Gå på besøk!
Under Drammen Sacred Music Festival lørdag 14. – søndag 22. september står verter klare til å ta imot deg og vise deg sine hellige rom.

Konkurranser

Besøk flest mulig!

Hvor mange hellige rom besøker du på ei uke? Jo flere, jo større vinnersjanse!

Konkurranse: Ta bilder!

Liker du å ta bilder fra dagliglivet ditt? Er du en hobbyfotograf? Bli med i vår bildekonkurranse!

Vertskap tar imot deg

Mjøndalen adventkirke
Adventkirken

Åpent under festivalen: Lørdag 21. september kl 14–16: omvisning, enkel servering i forbindelse med busstur og ellers. Bli gjerne med på busstur.

Kirker, templer og moskeer i Drammen og omegn
Sri Guru Nanak Niwas

Åpent under festivalen: Søndag 15. september kl 12–14: gudstjeneste, omvisning og servering i forbindelse med busstur.

Kirker, templer og moskeer i Drammen og omegn
Buskerud og Vestfold muslimske trossamfunn

Åpent under festivalen: mandag 15. september kl 18.15–20.45 omvisning

Kirker, templer og moskeer i Drammen og omegn
Hindu Sanatan Mandir

Åpent under festivalen: søndag 15. september kl 16-17 Mulighet for omvisning. Deltakere på busstur kommer ca 15.50.

Kirker, templer og moskeer i Drammen og omegn. Åpne hellige rom
Jesu Kristi kirke av siste dagers hellige

Åpent under festivalen: lørdag 21. september kl 12-14 Mulighet for omvisning. Deltakere på busstur kommer ca 12.20.

Kirker, templer og moskeer i Drammen og omegn
Strømsø kirke

Åpent under festivalen: Det er mulig å få omvisning ved servering av middag kl 17 torsdag og fredag. I tillegg er det konsertert og gudstjenester gjennom hele uka.

Kirker, templer og moskeer i Drammen og omegn
Elvebyen familiekirke

Elvebyen familiekirke – Den frie evangeliske forsamling  er åpen under festivalen: Menigheten ønsker gjester velkomne ved søndagsgudstjenestene.

Kirker, templer og moskeer i Drammen og omegn
Metodistkirken

Metodistkirken – Drammen menighet er åpen under festivalen: fredag kl 17: Omvisning.

Strømsgodset kirke

Åpent under festivalen: mandag 15. september kl 18–21: Omvisning. Besøk gjerne nabomoskeene og baptistkirken samme kveld!

Drammen baptistkirke
Drammen baptistmenighet

Åpent under festivalen: mandag 15. september kl 20–21 minikonsert med kirkens kor og omvisning.

Kirker, templer og moskeer i Drammen og omegn
Fjell kirke

Åpent under festivalen: søndag 15. september kl 18–21: Omvisning. Kan kombineres med både busstur til Lier/Bragernes og besøk hos de to moskeene i nabolaget.

Kirker, templer og moskeer i Drammen og omegn
Norkirken Drammen

Åpent under festivalen: Under festivalen har Norkirken laget en bønnevandring og utstilling med bilder og tekst. Besøkende kan om de ønsker det skrive bønner og legge i en krukke.

Kirker, templer og moskeer i Drammen og omegn
Frelsesarmeen, Drammen korps

Frelsesarmeen, Drammen korps er åpent under festivalen: Under Drammen Sacred Music Festival ønsker menigheten gjester velkomne til å delta i eller observere det vanlige tilbudet:

Filadelfiakirken Drammen

Åpent under festivalen: Inviterer til omvisning i forbindelse med gudstjenesten søndag kl. 12, og tirsdag ettermiddag når kirken er full av barn kl 1730-1930.

Kirker, templer og moskeer i Drammen og omegn
Den katolske menighet

Den katolske menighet St. Laurentius er åpent under festivalen: Lørdag 21. september kl 11.30: Omvisning. Buss videre til andre kirker.

Kirker, templer og moskeer i Drammen og omegn
Bragernes kirke

Åpent under festivalen:

 • lørdag 12–18
 • søndag 15. september kl 12–18
  • høymesse kl 11
  • ørkenmesse kl 18
 • tirsdag 12–18
 • onsdag 12–18
 • torsdag 12–18
 • fredag 12–13
 • lørdag 12–18
 • søndag 22. september kl 11: familiemesse, åpen kirke fram til 18.
Kirker, templer og moskeer i Drammen og omegn
Det Tyrkiske trossamfunnet

Det Tyrkiske trossamfunnet i Drammen og omegn er åpent under festivalen: søndag 15. september kl 14-16  Mulighet for omvisning, mens det er undervisning etc i moskeen. Deltakere på busstur kommer ca 14.20.

Siste nytt

Tusen takk, Drammen!

Lørdag 14. mai var Sian igjen på Strømsø. Denne gangen fikk de få tilhørere og ingen voldelige reaksjoner. 😀 Hvorfor gikk det så bra i år?

Gratis norskkurs!

Kjenner du noen som trenger å lære bedre norsk? Vi kan nå tilby kurs – helt gratis for våre medlemmer.

Flere nyheter

Bli med på gjestebud!

Vil du påvirke Drammens framtid? Vil du bli kjent med nye mennesker? Nå kan du få gjøre begge deler!

På besøk i hovedutvalget

Vil du få en kort orientering om DOTL, vår historie og vårt arbeid? Se presentasjonen vi holdt for politikere i Drammen kommune.

illustrasjonsbilde
Nyhetsbrev januar 2022

Nyhetsbrevet har følgende saker:

 • Årsmøte og omorganisering
 • URO-podden
 • Møter i mai
 • Ypsilonsamtaler
 • Kurs i demokratisk drift
 • Nyhetsbrev
 • Korona-informasjon
illustrasjonsbilde av vei
Er vi på rett vei?

DOTLs aktivitet har økt kraftig de siste årene og vi vil nå finne ut hvordan vi best kan jobbe sammen framover. Hvordan kan vi sikre at DOTLs arbeid bidrar til å oppfylle organisasjonens formål?

skjermdump ev høringen
Vi endret Drammens planer

Drammen kommune har arbeidet med den nye kommuneplanen i et par år. Nå er den vedtatt og takket være DOTL er tro og livssyn nå en del av planen.

Meld deg på DELTA-kurs!

DOTL og Drammen minoritetsråd inviterer til DELTA-kurs for styremedlemmer i frivillige organisasjoner og menigheter. Kurset gir kunnskap om hvordan man driver en forening, menighet eller trossamfunn, og går også inn på de mer menneskelige sidene ved frivillig arbeid.

skjermdumper fra artikler
Dialog når det stormer

Forrige uke ble vi konfrontert med frastøtende, antisemittistiske uttalelser og holdninger som drammensimamen Noor Ahmad Noor tilknyttet menigheten Minhaj-ul-Quran har publisert på Facebook. Dette er uakseptable holdninger og uttalelser som vi tar sterkt avstand fra. Det finnes ingen unnskyldninger eller bortforklaringer for denne typen uttalelser.

Sett tro og livssyn på dagsorden!

Drammen kommune inviterer til høring, si din mening om politikernes forslag til hvordan drammenssamfunnet skal se ut i 2040 og hvordan vi skal komme dit!

Velkommen til Åpne hellige rom

Vi gleder oss over at samfunnet åpner opp og at vi igjen kan besøke kirker, moskeer og templer – både våre egne og andres. Velkommen som gjest i hellige rom i september!

Siste nytt fra STL

RSS Samarbeidsrådet for tros og livssynssamfunn

 • Ny dialoggruppe: Asker tros- og livssynssamfunn er stiftet 6. mai 2022
  Den 5. mai 2022 samlet ti tros- og livssynssamfunn seg i bystyresalen i Asker rådhus for å stifte Asker tros- og livssynssamfunn (ATL). Ordfører Lene Conradi understreket i sin hilsen at forumet blir et viktig kontaktledd tros- og livssynssamfunnene seg imellom, og bindeleddet mellom kommunen og tros- og livssynssektoren. Menighetene og forsamlingene understreker hvor mangfoldig […]
 • STL har fått ny politisk rådgiver 5. mai 2022
  STLs sekretariat er utvidet med en ny stilling som politisk rådgiver. Anders Garbom Bjørklund skal jobbe mye utadrettet overfor relevante politiske aktører og fagmiljøer for både å formidle STLs synspunkter og ressurser, og å innhente informasjon for å holde organisasjonen involvert i politiske prosesser som er viktig for våre medlemssamfunn. Statsviter og organisasjonsmenneske  Anders Garbom […]
 • Vestfold får lokal dialoggruppe 4. mai 2022
  Norge får stadig nye lokale dialoggrupper. I går ble det klart at STL Vestfold snart vil bli en realitet. Da ble det holdt møte i Sandefjord om oppstart av STL Vestfold. På møtet var det representanter fra Bahá’í-samfunnet, Den norske kirke, Human-Etisk Forbund, Humanistene, Metodistkirken i Horten, Sjamanistisk Forbund og vertskapet, Det islamske fellesskapet Bosnia-Herzegovina. […]
 • STL holdt appell på Id for alle på Rådhusplassen – les hele appellen her 3. mai 2022
  Kjære alle sammen: id mubarak! På samme måte som vi i Norge har ønsket hverandre «God jul» og God påske» i generasjoner, har vi blitt stadig flinkere også på å si «id mubarak». Og i dag feirer vi «Id for alle» nesten med største selvfølge her på Rådhusplassen. Oslo er en by for alle og […]
 • Ikkevoldsprisen 2022: Les hele takketalen her 22. april 2022
  Ingrid Rosendorf Joys, ble tildelt Ikkevoldsprisen 2022 for sitt livssynsdiplomati. Her kan du lese hennes takketale i sin helhet.  Av Ingrid Rosendorf Joys Det er en stor ære å motta Ikkevoldsprisen i Martin Luther Kings ånd. Hans drøm oppleves konkret og oppnåelig, men likevel så vanskelig i vår verden av i dag. Det er flere […]

Sitater fra våre medlemmer

«Når jeg tar skrittet over etniske-, kulturelle-, religiøse- og livssynsgrenser, oppdager jeg en større glede ved å være menneske. Min tro blir ikke forringet – mitt livssyn berikes i møtet med andre.»

Jan-Otto Eek

Jan-Otto Eek

Vi ønsker at felles etiske verdier som respekt for liv og menneskeverd, likestilling, rettferdighet, toleranse, gjensidighet og demokrati skal ligge til grunn for samfunnets politikk, i arbeids- og næringslivet, i utdanning og forskning og i den teknologiske utviklingen.

Bjørg Haaland

Det som samler oss, er ønsket om å skape en trygg og god framtid for våre barn og barnebarn. Vi er glade for å leve i et samfunn som bygger på lov og rett, respekt for mennesket og forutsetningen om at alle bidrar til fellesskapet. Vi som er ledere i byens tros- og livssynssamfunn, har et medansvar for det gode samfunnet der alle har plass og kan skape seg et liv.

Ivar Flaten

Ivar Flaten