Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

#tryggibønn i St. Laurentius

søn. 5. mai. 2019 @ 10:30 - 13:30

Søndag 5. mai arrangerer vi igjen #tryggibønn, nå som følge av terroren på Sri Lanka. Denne gangen samles vi utenfor den katolske kirken St. Laurentius.

Etter terrorangrepet mot moskeer på New Zealand ønsket vi å vise støtte til muslimene i Drammen ved å stå utenfor moskeene under fredagsbønnen. Slik bli #tryggibønn til. Mange møtte opp utenfor 7 ulike moskeer i byen.

Den helligste dagen

Denne gangen er det Sri Lanka som er hardt rammet, og spesielt kristne der. Første påskedag ble menneskene som var på gudstjeneste i tre kirker angrepet. Til sammen 253 mennesker ble drept i terrorangrepene denne dagen.

Påskedagen er å regne som den helligste av dagene i kirkekalenderen. Det var neppe tilfeldig at de ekstreme muslimske terroristene på Sri Lanka valgte nettopp denne dagen for sine angrep mot tre kristne forsamlinger, to katolske og én baptistmenighet.

Solidaritetsmarkering under gudstjeneste

DOTL vil vise sin solidaritet med terrorofrene på Sri Lanka ved å samles utenfor St. Laurentius søndag formiddag. Den 5. mai har den katolske kirken følgende messetider (tidspunkt for gudstjenester):

  • kl 9 messe på polsk
  • kl 11 messe på norsk
  • kl 13 messe på vietnamesisk
  • kl 1630 messe på polsk

Vi håper mange har mulighet til å møte ca 15-20 minutter i forkant av den norske messen. Kan du ikke da er det også mulig å møte til en av de andre messene. Gudstjenestene varer normalt i overkant av én time.

Fredelig markering

#tryggibønn er ingen demonstrasjon og vi roper ikke slagord, men står med våre plakater slik at dem som går til messe kan føle vår støtte. Kanskje blir dette en anledning til å bli kjent med nye mennesker, enten de er på vei til gudstjeneste eller står i solidaritet som deg?

Ta gjerne med en plakat. Se bildene under. Hvis du liker dem kan du laste ned plakat (pdf). Plakatene kan skrives ut i A3 eller A4. Lag gjerne din egen plakat!

Inviter gjerne venner via sosiale medier, bruk emneknagg #tryggibønn og #prayinpeace
Bruk gjerne vårt Facebook-arrangement.

Markeringer i Oslo og Bergen

I Oslo har det allerede vært flere solidaritetsmarkeringer, les gjerne om disse her:

Detaljer

Dato:
søn. 5. mai. 2019
Tid
10:30 - 13:30
Kategorier for Arrangement:
, ,
Arrangement Tags:

Arrangører

Det Tyrkiske Trossamfunnet i Drammen og Omegn
Drammen moské

Sted

St.Laurentius (Den romersk katolske kirke)
Cappelens gt. 1
Drammen, 3016 Norway
+ Google-kart
Phone
32832019