Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Trygg i bønn

fre. 22. mar. 2019 @ 12:15 - 14:30

Fredag 15. mars drepte en australsk terrorist 50 mennesker i to moskeer i Christchurch, New Zealand. Vi vil vise muslimer i Drammen at det er trygt å be her, at her støtter vi hverandre.

Over hele verden er folk rystet over den forferdelige ugjerningen utført av en terrorist som hatet muslimer, en såkalt hvit nasjonalist. Nå må vi stå opp og vise at vi bryr oss! Vi vil verne om friheten til å utøve vår tro i trygghet.

Bildet øverst er tatt av Jimmy Jaminson og de to nederst er tatt utenfor Al Huda-moskeen, i Dunedin, New Zealand, av Mark McGuire.

Førstkommende fredag oppfordrer vi alle som har tid og mulighet til å vise støtte og medfølelse: Stille opp utenfor en moské i nabolaget under fredagsbønnen. Vi tror det vil bidra til å styrke tillit og gi trygghet for oss alle. Muslimer og alle andre skal kunne be i trygghet i sine hellige hus.

Inspirert av Fredens ring og Graystone

Da en terrorist angrep synagogen i København tok norske, muslimske ungdommer initiativ til en fredens ring rundt synagogen i Oslo. Da nyheten om terrorangrepet på New Zealand spredte seg, stilte Andrew Graystone i England seg opp utenfor sin lokale moské med et skilt: «Dere er mine venner. Jeg vil passe på mens dere ber.».

Inspirert av disse to hendelsene tar nå DOTL initiativ til en lignende markering. Les gjerne artikkel i Dagsavisen.

Middagsbønnen fredag

Fredag midt på dagen er det tid for ukas viktigste bønn for muslimer. Vi oppfordrer herved alle som har anledning til å stille seg utenfor en moské med en plakat slik Graystone gjorde.

Bønnetiden nå på fredag 22. mars varierer litt mellom moskéene. I Drammen vil DOTL være til stede med representanter ved følgende bønnesteder:

Tiden angir start av fredagsbønnen, og vi anbefaler å stille opp ca 15 minutter før. Bli værende så lenge du har anledning. Og gå gjerne videre til neste moské.

  • Det Tyrkiske trossamfunn, Rømers vei 4 – kl. 12.30
  • Det Islamske kultursenter, Det blå huset ved motorveibrua på Strømsø – kl. 12.30
  • Islamic Culture Society Buskerud og Vestfold, Fjell senter, underetasjen, Laur Hervigsvei. kl. 14.00
  • Det islamske fellesskap Bosnia/Herzegovina – Hofgaards gate 15 (tidligere sto feil adr. her) – kl. 14.00
  • Buskerud og Vestfold Muslimske trossamfunn, Smithestrømveien 5 – kl 14.00
  • Minhaj Ul Quran, Fjell senter – kl 14.00
  • Fjell moské, Solsvingen 116 – kl. 15.00

Ta gjerne med en plakat. Se bildene under. Hvis du liker dem kan du laste ned moske-plakat (pdf). Plakatene kan skrives ut i A3 eller A4. Lag gjerne din egen plakat!

Inviter gjerne venner via sosiale medier, bruk emneknagg #tryggibønn og #prayinpeace
Bruk gjerne vårt Facebook-arrangement.

Resten av landet

Bor du ikke i Drammens-området og lurer du på hvor nærmeste moské er? Du kan prøve å kontakt din lokale dialoggruppe, se oversikt hos STL.

I Oslo samles representanter for Samarbeidsrådet for tro og livssyn (STL) ved ICC-moskeen f.o.m. kl 13:45.

 

 

 

 

Detaljer

Dato:
fre. 22. mar. 2019
Tid
12:15 - 14:30
Kategorier for Arrangement:
, ,