Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

AVLYST Strømkrise hos dere?

tir. 8. nov. 2022 @ 19:00 - 20:30

Gratis

AVLYST Ledermøtet 8. november er for alle som er bekymret for høye strømpriser: Hva kan tros- og livssynssamfunn gjøre for å redusere utgiftene?

På møtet vil du lære hvordan dere kan spare strøm i deres kirke, moské eller tempel. I tillegg viser vi deg hvordan dere kan søke om strømstøtte. Bruk dette påmeldingsskjemaet.

Sted: Bragernes menighetssenter (peisestua)

Tid: tirsdag 8. november kl 19-20.30
Kom gjerne tidlig og slå av en prat! Oppmøte fra kl 18.30, enkel servering. Alle som ønsker det er velkomne til å delta på kveldsbønnen i den tyrkiske moskeen, Diyanet i Rømersvei 4, i forkant av møtet. Isha-jamaat er kl 17.36 i denne moskeen tirsdag 8. november.

Program (med forbehold om endringer):

Dialogrunde: Alle tilstede presenterer seg selv og sitt tros/livssynssamfunn, maks 2 minutter per samfunn. Fortell gjerne om dere har noen spesielle utfordringer eller gleder for tiden.

ENØK-ekspertene Hans-Jürgen Schorre og Ulf Christensen forteller om hvordan dere kan spare strøm, både hvilke tiltak dere kan iverksette med én gang og hva dere kan gjøre på sikt. 

Vi avslutter kvelden med en gjennomgang av Strømstøtte for frivillige lag og organisasjoner hos Lotteri- og stiftelsestilsynet, ved Øystein Vallestad Dvergsdal.

Vi avslutter møtet ca kl 20.30, men det er mulig å bli igjen etterpå å stille ekspertene spørsmål. 

Foredragsholdere

Vi er heldige og får besøk av Norges kanskje fremste eksperter på strømsparing i kirker og lignende.  I tillegg har vi en ekspert på søknadsskjemaet for strømstøtte.

Ulf Christensen 

Ulf Christensen er utdannet siv.ing. fra den gang Norges Tekniske Høgskole (nå NTNU i Trondheim) innen Varme- og energiteknikk.  Har erfaringer fra mange prosjekter med praktisk gjennomføring og oppfølging av forbedringer/tiltak for å oppnå energieffektiv og miljøriktig drift i større yrkesbygg både i privat og offentlig virksomhet. 

De siste 15-20 årene har Ulf i større grad arbeidet innen samme fagfelt med rådgiving, planlegging og gjennomføring i alle typer kirkebygg (med og uten vernestatus).  Han har gjennom dette arbeidet hatt meget god kontakt og bistått/samarbeidet med Kirkerådet (Hans Jürgen spesielt), KA og Riksantikvar sentralt og bistått mange kirkelige fellesråd lokalt og regionalt over det ganske land. Dette har vært en meget lærerikt, faglig givende og inspirerende reise.

Hans-Jürgen Schorre

Bilde av Hans-Jürgen Schorre
Hans-Jürgen Schorre

Hans-Jürgen er utdannet biolog og teolog fra Tyskland, og har jobbet i over 25 år som seniorrådgiver for miljø- og samfunnsspørsmål i Kirkerådet/ Den norske kirke. Han hadde bl.a. ansvar for utarbeidelsen av en klimafotavtrykksanalyse for hele kirkens virksomhet i løpet av et kalenderår. Det viser at drift og oppvarming av kirkebygg utgjør over 60 prosent av klimafotavtrykket.

Derfor har han fra før årtusenskiftet også jobbet med spørsmål rundt miljø og energi knyttet til kirkebygg, bl.a. i samarbeid med Ulf Christensen.

For tiden samarbeider de med flere om utvikling av e-læringskurs om dette tema for kirkebyggforvaltere.

Øystein Vallestad Dvergsdal

Øystein Vallestad Dvergsdal er seniorrådgiver og jobber i Lotteri- og stiftelsestilsynet, avdeling for frivillighetsstøtte. Han er ekspert på ordningen med strømstøtte til frivillige organisasjoner og kan svare på det meste både om ordningen og hvordan man søker.

Påmelding

Takk for at du melder deg på slik at vi vet hvor mange som kommer! Bruk dette påmeldingsskjemaet.

Strømtips

For frivillige organisasjoner: Enova

For private:

Detaljer

Dato:
tir. 8. nov. 2022
Tid
19:00 - 20:30
Kostnad:
Gratis
Kategorier for Arrangement:
, ,
Arrangement Tags:
,

Arrangør

DOTL

Sted

Bragernes menighetshus
Kirkegata 7
Drammen, 3016
+ Google-kart