Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Solidaritetsaksjon #tryggibønn

søn. 1. nov. 2020 @ 10:00 - 12:00

Angrepet i Notre Dame-kirken i Nice har skapt frykt og uro i Frankrike og verden. Vi ønsker å vise solidaritet med kristne i Drammen.

Frankrike har nylig blitt rammet av flere terroraksjoner. Først ble lærer på Samuel Paty drept for to uker siden. Torsdag denne uken ble tre mennesker i Notre-Dame kirken i Nice angrepet med kniv og alle døde tre av skadene. 

Etter disse terrorangrepene vil vi vise solidaritet og vår dypeste medfølelse for tapte liv. Mennesker uansett tro, religion og livssyn skal være trygge når de ber eller søker samhold i sine hellige hus/lokaler. I en slik polariserende tid er det viktig at vi viser tydelig at vi verner om hverandre. Terroristene skal ikke vinne!

Majoriteten av mennesker ønsker å leve i sameksistens og gjensidig respekt. Alle er velkomne til å slutte seg til solidaritetsaksjon, og være med å slå fast alles rett til å praktisere sin tro, eller ikke-tro, uten frykt for egen sikkerhet. Ikke minst vise tydelig at Menneskerettigheter er grunnfundamentet i et demokrati. Derfor arrangerer DOTL #tryggibønn-aksjoner. 

Les også: Felles uttalelse fra Religions- og livssynslederforumet i STL: Religionsfrihet forutsetter ytringsfrihet

Delta fysisk

Hvis du er uten symptomer på korona og ikke er i karantene er du velkommen til å delta fysisk:

Oppmøte : kl 10:00 foran St. Laurentius katolske kirke.

Der deler vi de oppmøtte i 2 grupper. Halvparten drar opptil Bragernes kirke og står vakt der, og resten foran St.Laurentius. Hvis du ikke har anledning til å komme til sentrum kan du gjerne gå til din lokale kirke. De fleste høymesser (gudstjenester) starter kl 11 og varer i overkant av 1 time.

Allehelgensdag er en viktig dag for alle katolikker og andre kristne, så det kan være ekstra mange som kommer til kirkene denne dagen.

Ta gjerne med håndskrevne plakater med #tryggibønn, eller skriv ut plakater fra vårt nettsted (se under).

NB! Smittevern er viktig, så hold god avstand og ikke kom hvis du har symptomer. Da kan du heller støtte aksjonen digitalt.

Skriv ut plakater

#tryggibønn er ingen demonstrasjon og vi roper ikke slagord, men står med våre plakater slik at dem som går til messe kan føle vår støtte. Kanskje blir dette en anledning til å bli kjent med nye mennesker, enten de er på vei til gudstjeneste eller står i solidaritet som deg?

Ta gjerne med en plakat. Se bildene under. Hvis du liker dem kan du laste ned plakat (pdf). Plakatene kan skrives ut i A3 eller A4. Eller lag gjerne din egen plakat!

Inviter gjerne venner via sosiale medier, bruk emneknagg #tryggibønn og #prayinpeace
Bruk gjerne vårt Facebook-arrangement.

Digital aksjon

Vi vil også oppmuntre alle som vil vise sin støtte til de berørte om å gjøre det på sosiale medier.

La dere avbilde med emneknaggen #tryggibønn. Noe så enkelt som et A4-ark med emneknaggen påskrevet holder lenge. Dette bildet kan dere dele i sosiale medier, eventuelt med en valgfri tekst. NB! Husk å merke bildet med emneknaggen digitalt også, altså skriv #tryggibønn som bildetekst. Dere kan gjerne «sjekke inn» på DOTL i bildet, så deler vi det i våre kanaler. 

STL ønsker også å dele disse bildene på STLs-facebookside. Da må dere enten dele statusoppdateringen deres ved å sende den i en melding til Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn på Facebook. I så fall vil de dele deres opprinnelige statusoppdatering på sin side. Eller så kan dere sende bildet og tekst direkte til STL i en facebookmelding. Eller dere kan «sjekke inn» på STL. 

En annen mulighet er å sende bilde og eventuell tekst i en SMS til kommunikasjonsansvarlig i STL, Hans Olav Arnesen, på telefonnummer: 466 64 083.

STL har også laget en #tryggibønn-profilramme til bruk på Facebook. Bruk gjerne denne, se dette innlegget. 

 

Detaljer

Dato:
søn. 1. nov. 2020
Tid
10:00 - 12:00
Kategorier for Arrangement:
,
Arrangement Tags:

Sted

St.Laurentius (Den romersk katolske kirke)
Cappelens gt. 1
Drammen, 3016 Norway
+ Google-kart
Phone
32832019