Laster Arrangementer

« Alle Arrangementer

  • Dette arrangement har allerede funnet sted.

Lørdagsseminar: Integrering og nestekjærlighet i Drammen

lør. 13. okt. 2018 @ 10:00 - 14:00

Gratis
Drammen rådhus Foto: Arkaitz Zubiaga

Drammen kirkeforum utfordrer den nye kommunens politiske partier til å tenke integrering i lys av nestekjærlighet. Hvordan vil de enkelte partiene arbeide med integrering? Hvordan skal vi skape et samfunn der alle krefter tas i bruk og alle finner sin plass?

Integrering i ny kommune

Kommunevalget 2019 forberedes nå gjennom partienes programarbeid. Det er første gang de sammenslåtte kommunene Svelvik, Nedre Eiker og Drammen skal velge sine politikere. Integrering er et svært viktig programområde både fordi vi har nesten 30% med innvandrerbakgrunn – men også fordi dette er et hovedtema i regjeringens politikk: «En dugnad for integrering».

Drammen kirkeforum utfordrer den nye kommunens politiske partier til å tenke integrering i lys av nestekjærlighet. Hvordan vil de enkelte partiene arbeide med integrering? Hvordan skal vi skape et samfunn der alle krefter tas i bruk og alle finner sin plass?

Program – alle deltar

Kadafi Zaman

Lars Østby fra Statistisk sentralbyrå (SSB) innleder med å presentere et faktagrunnlag om integrering i Drammen. Deretter får hvert av de politiske partiene presentere sine utkast til politikk på feltet. Vi har fått bekreftelse fra både Høyre og Arbeiderpartiet at de deltar og regner med de andre partiene stiller opp når de har etablert sine programkomiteer.

TV2-journalist Kadafi Zaman fra Lier leder så en samtale mellom partiene.

Vi ønsker at publikum skal få si sitt, og deler forsamlingen opp i mindre grupper som skal finne 1-3 viktige saker som de ønsker partiene skal jobbe for på integreringsfeltet. Representantene for de ulike partiene blir satt sammen i egne grupper og får anledning til å diskutere seg fram til eventuelle felles synspunkter.

Servering og kultur

Kulturinnslag ved vår pianist Galina Trintsoukova. Det serveres en enkel lunsj. Seminaret er gratis. De som ønsker det kan bidra til å dekke utgifter til bespisningen.

Galina Trintsoukova

Det serveres en enkel lunsj. Seminaret er gratis. De som ønsker det kan bidra til å dekke utgifter til bespisningen. Arrangørene vil gjerne vite hvor mange som kommer. Send påmelding til carlsen.tor@gmail.com

Inviter gjerne med en venn. Se også Facebook om arrangementet.

Oppfølging neste vår

Drammen kirkeforum følger senere opp med et arrangement våren 2019 før valgkampen starter for alvor. Vi vil gjerne se og høre hvordan partiene formulerer seg på bakgrunn av samtalene og forslagene som kommer fram i dette seminaret.

Seminaret finner sted i  Bragernes menighetshus, Kirkegata 7, rett ved Bragernes kirke.

Detaljer

Dato:
lør. 13. okt. 2018
Tid
10:00 - 14:00
Kostnad:
Gratis
Kategorier for Arrangement:
,
Arrangement Tags:
Hjemmeside:
https://www.facebook.com/events/280694679167144/

Arrangører

Kirkelig dialogsenter Drammen
DOTL
DNK Fjell menighet
DNK Bragernes menighetsr

Sted

DNK Bragernes menighetsråd
Kirkegata 7
Drammen, 3016 Norway
+ Google-kart
Phone
32989180