Digitale hellige rom lansert

Velkommen inn til hellige rom – nytt nettsted lansert!

I 2020 startet prosjektet Digitale hellige rom der vi skulle vise fram ulike forsamlingslokaler på nett. I 2021 startet vi arbeid samarbeid med Gyldendal forlag slik at vi kunne nå ut til flest mulig elever i Norge. Gjennom spleiselaget med Gyldendal kunne vi i 2022 gjøre opptak i 8 forskjellig lokale hellige hus.

Nå er vi glade for å kunne vise fram alle disse på vårt eget nettsted. Men prosjektet er ikke ferdig! Vi vil nå søke om tilskudd til å lage faktapunkter i husene, slik at folk ikke bare kan se seg omkring, men også få kunnskap om hva de ser. Per nå er det bare ett av de hellige rommene som har slike punkter: Den norske kirke i Mjøndalen. Ta deg gjerne en tur inn i denne kirken, slik at du ser potensialet. Vi ønsker å gjøre tilsvarende for de andre rommene også, det vil skje så fort vi får finansiering.

Vi håper dere får glede av den nye nettstedet og utforsker de ulike hellige rommene. Takk til Gyldendal forlag, Barne og familiedepartementet som finansierte prosjektet og ikke minst alle frivillige i de ulike trossamfunnene som stilte opp til intervju og som omvisere.

Del gjerne lenken med andre: rom.dotl.no