Nyhetsbrev januar 2023

Til våre medlemmer, andre tros- og livssynssamfunn m.fl.

Vi takker for alt samarbeid og engasjement i 2022 – sist med vår aksjon i desember. Takket være deres innsats fikk mange hundre familier og enslige hjelp til å kjøpe mat!

Vi gleder oss til alt vi skal gjøre i 2023 og håper du gjør det samme 🙂

Dette nyhetsbrevet er sendt på e-post og kan også leses her. Har du ikke fått denne e-posten? Sjekk spam eller kontakt meg!

Vi håper du har tid til å lese hele og deler nyhetsbrevet med andre i ditt trossamfunn 🙂

Kjenner du noen som burde får DOTLs nyhetsbrev? Se Meld deg på nyhetsbrev eller send en e-post med deres adresse: koordinator@dotl.no

Nyhetsbrevet har følgende saker:

ungdom illustrajon

Etterlyser ungdom!

Vi trenger ungdom som er aktive i deres menighet, trossamfunn eller forening, og oppfordrer alle våre medlemmer om å foreslo minst én ungdom til følgende oppgaver:

  • Bli intervjuet om hvordan det er å være ungdom i tros- og livssynssamfunn og hva de ønsker fra voksne. Intervjuene skal bli til en film som skal brukes på ledermøtet og URO-seminar. 
  • Bli med i URO-prosjektet: Lage podkast og lage og framføre fortellinger fra ungdoms liv. 
  • Synge en sang på årsmøtet 14. mars.

Hvem hos dere kan bidra til en eller flere av disse oppgavene? Ønsket alder ca 13-21 år. Kan også være aktuelt for ungdom som ikke er med i noen av våre medlemssamfunn. 

Les mer: https://www.dotl.no/2023/01/etterlysning-ungdom/ 

stiftelsen

Ledermøte om fortid og framtid – har du bilder?

DOTL fyller 15 år! Vi inviterer alle ledere i tros- og livssynssamfunn i Drammen og Lier til ledermøte torsdag 26. januar kl 17-19. Biskopen i Den norske kirke kommer. Kommer du? Alle som har en av disse rollene er invitert:

  • åndelig leder eller forstander
  • medlem i styre, menighetsråd eller lignende
  • kontaktperson for DOTL i ditt samfunn
  • har tillitsverv i DOTL

Les mer og meld deg på her: https://www.dotl.no/event/ledermote-med-biskop-og-ordforer 

Er du en av DOTLs veteraner? Da vil vi gjerne ha bilder du har tatt! Send bilder og en kort forklaring til koordinator@dotl.no 

Årsmøte 14. mars

Årsmøtet blir i Drammen sentrum tirsdag 14. mars kl 19-21. (Vi kommer tilbake med sted.)

Program:

  • Bredden av skjønnheten: Alle religioner og livssyn bidrar med én kort sang e.l.
  • Samtale om DOTLs arbeid
  • Formelt møte med valg, årsmelding, regnskap osv. 

Er det noen ungdom eller andre hos dere som vil framføre en sang? Ta kontakt med adrien@dotl.no!

Vil du eller noen du kjenner bidra i DOTL? Kontakt valgkomiteen: valg@dotl.no 

Saker du ønsker årsmøtet skal behandle? koordinator@dotl.no

Les mer på vårt nettsted. https://www.dotl.no/event/arsmote-2023/ 

NB! Kontingentkrav sendes 1. februar. Ta kontakt hvis dere er usikre på om vi har riktig e-postadresse til dere. 

illustrasjon chaplaincy

Ledig stilling: Chaplaincy prosjektansvarlig

Vi er på jakt etter en person som kan ta ansvar for vårt chaplaincy-prosjekt. Er det deg? Vi tar imot søknader fortløpende og vil ansette så raskt som mulig. Les mer: https://www.dotl.no/2023/01/ledig-stilling-chaplaincy/

bilde av Signe Myklebust

Avskjed og takk! 

Diakon i Fjell kirke gjennom 12 år og tidligere koordinator i DOTL Signe Myklebust starter nå i ny jobb i Gamlebyen og Grønland menighet i Oslo. Søndag 15. januar blir det avskjed for henne i Fjell kirke med gudstjeneste kl 11.00, deretter suppe og kirkekaffe med hilsener og også en morsom catwalk der Signes samarbeidspartnere går på den røde løperen 

Gudstjenesten blir første gang menigheten feirer en HEL-gudstjeneste – en inkluderende gudstjeneste for alle, som Signe har ivret for å starte opp med. HEL-gudstjenesten er spesielt tilrettelagt for mennesker med psykiske utviklingshemninger, men vi håper og tror denne gudstjenesteformen er flott for alle. 

Velkommen!

Ypsilon 19. januar

Ivar Flaten inviterer Britta Schäfer til samtale under Klimafestivalen §112. Hun har alltid vært interessert i både naturvitenskap og musikk og har i tillegg et sterkt engasjement for klima og miljø. Hun er for tiden doktorgradsstipendiat ved Universitetet i Oslo hvor hun forsker på blandingen av flytende vann og is i skyer og dens rolle for klimaet. Hun er også kirkemusiker i Strømsø kirke hvor hun spiller både orgel og horn. Britta sitter i komiteen for klimafestivalen §112.

Ypsilonsamtaler er en podkastserie av og med Ivar Flaten (for Kirkelig Dialogsenter Drammen) som har gått siden januar 2020. 

Samtalen finner sted i Drammen bibliotek kl  18–19. Les mer: https://www.facebook.com/events/525946982800348