Nyhetsbrev november 2022

Nyhetsbrevet har følgende saker:

imamtur

Meld deg på nå!

Jeg minner om kurset på torsdag. Vi ber om at dem som ikke har meldt seg på og skal være med, melder seg på innen mandag kl 9, pga. bestilling av mat. Se program og påmelding her: https://www.dotl.no/event/kan-du-nok-om-antisemittisme

Du kan også melde deg på ved å sende Niels Fredrik Skarre en e-post: nfs@stl.no, mob.: 952 43 534.

imamtur

Vil du hjelpe folk som sliter?

Økte priser på strøm og mat påvirker hverdagen til de som allerede har minst. Nå kan du være med og hjelpe, både ved å stille som frivillig og ved at flest mulig som trenger hjelp får vite om hjelpen. Se her: https://www.dotl.no/2022/11/vil-du-hjelpe-folk-som-sliter-okonomisk 

Velkommen til en kveld med hyggelig samvær med folk du blir kjent med gjennom dugnad!

Vaksineaksjon: Lag og del videoer

Kan du overbevise flere om å ta vaksine mot korona? Bli med på aksjonen #tadetsistestikk. Les mer Bli gjerne inspirert av Drammen moskes vaksinearbeid: se reportasje hos NRK

For medlemmer: Vi kommer til dere!

Vi minner om at vi skal besøke alle våre medlemmer. Lørdag 19. november besøkte nestleder og koordinator Adventistkirken i en av deres gudstjenester, og dette ga mersmak!. Når passer det at vi kommer til dere? Les mer her: https://www.dotl.no/2022/09/far-vi-komme-pa-besok

Ledermøte og bispevisitas

Sett av torsdag 26. januar! Da er biskopen i Den norske kirke på besøk i Fjell menighet og vi inviterer til to arrangement: 

  • DOTL, Kirkelig dialogsenter Drammen og Fjell menighet arrangerer middag med panelsamtale: Hvor har vi vært og hvor går vi? Dialogarbeid de siste 15 år.
    kl 17-19 

  • Fjell menighet arrangerer kulturkveld med bl.a. samtale mellom biskopen og styreleder i Drammen moské. kl 19-20. Enkel servering og sosialt samvær.

Årsmøte

Årsmøtet blir 14. mars 2023. Hold av datoen nå, så kommer vi tilbake med mer informasjon om sted og klokkeslett.

Julekonserter

Mange av våre medlemmer og andre kirker arrangerer konserter før jul. Her nevner vi noen:

Frelsesarmeen, Skateparken i Drammen, 1. desember kl 19

Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers hellige, i Åssiden kirke 3. desember: Konserten Jul i toner

Metodistkirken: Julekonsert og julemarked 11. desember

Adventsfestivalen i Bragernes menighet, Dnk: «Fred over jorden»fr

Fjell-Austad, Dnk: konserter 6. desember kl 19, 13. desember kl 12, 23. desember kl 22.

Nedre Eiker, Dnk: konsert 11. desember kl 17

Mjøndalen, Dnk: konsert 23. desember kl 23

Tangen-Strømsø, Dnk: konsert 6. desember kl 19, kulturkveld 7. desember kl 19

Klimafestivalen

I flere år har Klimafestivalen §112 satt Klima, miljø og bærekraft på dagsorden i Drammen i andre halvdel av januar. Klimafestivalen er en dugnadsbasert festival der vi samler arrangement som handler om klima og bærekraft i januar og markedsfører de i en felles brosjyre.

§ 112 i grunnloven er grunnlovens miljøparagraf som sier at de statlige styresmaktene skal jobbe aktivt for å verne jorda og naturressursene for kommende slekter:

«Alle har rett til eit helsesamt miljø og ein natur der produksjonsevna og mangfaldet blir haldne ved lag. Naturressursane skal disponerast ut frå ein langsiktig og allsidig synsmåte som tryggjer denne retten òg for kommande slekter.

Borgarane har rett til kunnskap om korleis det står til med naturmiljøet, og om verknadene av planlagde og iverksette inngrep i naturen, slik at dei kan tryggje den retten dei har etter førre leddet. Dei statlege styresmaktene skal setje i verk tiltak som gjennomfører desse grunnsetningane.»

I 2022 fikk vi gjennomført en annerledes og litt amputert festival på grunn av korona, men i 2023 håper vi på muligheter til å være mange arrangører og besøkende igjen! 

Har dere tenkt ut arrangementer, stunts, diskusjoner, dyrkekurs, fikseverksted, byttedag, temamøte for speideren, konserter, kurs for ansatte eller offentligheten – eller hva det måtte være som kan minne folk om at Norge har en klimaparagraf i grunnloven som formaner oss å avlevere jorden friskere til neste generasjon! Send inn deres bidrag så raskt som mulig til Karoline Faber i Kirkelig dialogsenter Drammen: kf565@kirken.no med informasjon om.

  1. Hvem som er arrangør
  2. Hvor arrangementet finner sted
  3. Om/eller hvordan man kan/skal melde seg på
  4. Hva det evt. koster

Komiteen tar ansvar for å samle alle arrangementer i et program og samhandle med dere om å lage arrangementer på facebook etc.

Men selvsagt må alle også reklamere i sine egne kretser.

Vi gleder oss til å høre fra dere!

Drammen klimafestivalkomité ved Karoline Faber.

Komiteen består av medlemmer av Naturvernforbundet, Besteforeldrenes Klimaaksjon, Forandringshuset Drammen, Drammen KFUK-KFUM, Den norske kirke – og engasjerte enkeltmennesker.