Buskerud og Vestfold muslimske trossamfunn

Åpent under festivalen: mandag 15. september kl 18.15–20.45 omvisning

Gateadresse: Smithestrømsveien 5

Menighetens dagligliv: De fleste i menigheten kommer til fredagsbønnen, men det varierer litt fra person til person. Moskeen er åpen for alle i menigheten hele uken.

Åpningstider og aktiviteter: Vi har fem bønner om dagen. Fredager er muslimenes samlingsdag i moskeen hvor imamen preker om påminnelser. Det pleier også å være salg av mat etter fredagsbønnen og inntektene går til veldedighet for moskeen. På området foregår det også kultur- og trosopplæring for barn mellom 6-18 år med somalisk/arabisk bakgrunn. Under ramadan blir det laget mat i moskeen hvor alle som har lyst kan komme og spise sammen.

Råd om skikk og bruk ved besøk: Det er viktig å ta av seg skoene når man går inn I moskeen, og å være stille hvis det foregår bønn. Før vi muslimer ber så vasker vi oss på en spesiell måte for å være rene til bønn.

Om bygget/det hellige rommet: I tillegg til å være moske og kulturvirksomhet her, er det to leiligheter og tre hybler her i bygningen. Moskeen ble offisielt åpnet i august 2018, det er også da kulturvirksomheten flyttet inn. Bygget har tidligere vært eid av andre religiøse trossamfunn.

Menighetens historie: Menigheten ble stiftet rundt 2004 av Ismael, da han innså det ikke var noe møteplass for somaliske muslimer i Drammen. Han fant et lite lokale på Strømsø som senere ble til moske. Etter hver som menigheten fikk flere tilhengere ble det behov for større lokaler, og rundt 2015 fant menigheten dagens lokaler.

Vi har tepper på gulvene, som er karakteristisk for moske og bønn. i tillegg så har vi spesielle vasker på toalettene som er ment for vasken som vi gjør i forkant av hver bønn.