Hindu Sanatan Mandir

Åpent under festivalen: søndag 15. september kl 16-17 Mulighet for omvisning. Deltakere på busstur kommer ca 15.50.

Gateadresse: Landfalløya 109

Nettsted: https://www.drammentempel.no/

Menighetens dagligliv: Hinduismen er en mangfoldig religion uten én grunnlegger og én hellig bok. Menigheten beskriver sin tro slik: «Hinduer tror med en universell sjel eller Gud kalt Brahman eller Om. Brahman (Om) kan ta mange former som noen hinduer tilber som guder eller gudinner i kraft av dem selv. Hinduer tror at det i alt levende er en del av Braham og at denne delen blir kal Atman. Hinduer tror på reinkarnasjon – en tro om at sjelen er evig og lever mange liv, i en kropp etter en annen.»

I Drammen er det to hindu-tempel, et for tamiler fra Sri Lanka og Sanatan­Mandir som i hovedsak er for indere. Flere indere i området feirer på søndager først gudstjeneste i sikh-tempelet i Lier og deretter i hindu-tempelet i Familysenteret.

Åpningstider og aktiviteter: Tempelet er åpent for bønn hele året: hver dag kl 8–10 og kl 18–20. Det feires gudstjeneste i tempelet hver søndag kl 14–16.

Råd om skikk og bruk ved besøk: Besøkende tar av skoene i garderoben og vasker hendene før de går inn i selve bedesalen.

Om bygget/det hellige rommet: Hindu Sanatan­Mandir er et tempel som holder i til de 2 øverste etasjene i huset som kalles Familysenteret.

Menighetens historie: Hinduisme oppsto i India for flere tusen år siden. Den er i dag verdens tredje største religion etter kristendom og islam. Hinduismen har over 1 milliard følgere og omtrent 20.000 av dem bor i Norge. De fleste hinduer i Norge er arbeidsinnvandrere fra India og flyktninger fra Sri Lanka.

Hindu Sanatan Mandir ble etablert i Drammen i 2002.