Vellykket støtte under fredagsbønnen

Fredag 22. mars arrangerte vi #tryggibønn: Mennesker fra ulike tros- og livsynssamfunn møttes utenfor byens moskeer under fredagsbønnen. Vi ønsket å vise solidaritet med muslimer etter terrorangrepet i New Zealand.

Idemaker og diakon Signe oppsummerte dagen slik:

Eg veit ikkje kva eg hadde forventa, men den takksemda og gjestfridommen vi vart møtt med var heilt utan sidestykke! Ved den tyrkiske moskeen ved Motorveibrua fekk vi kaffi, snacks og sandwich, etter bønna kom dei også med roser til oss. Ved den somaliske moskeen i Smithestrømveien var folk heilt overvelda, dei visste ikkje kva godt dei skulle gjere for oss.

«Da jeg så dere måtte jeg stoppe opp og tørke noen tårer», sa ein ung fyr. Ein annan stilte i refleksvest, han var parkeringsvakt og også sikkerheitsvakt, ei ordning som var ny av veka… Han svarte bekreftande da Ragnhild spurte om dei er bekymra: «Ja, absolutt. Og ikke bare vi, muslimer i hele Europa er redde».

Om ikkje før, gjekk det opp for meg da kor viktig det var at vi faktisk var der. Og ein av leiarane inviterte oss inn, han sa at det er når vi møtes vi blir kjent. Det er først da vi kan snakke sammen. Dei viste oss moskeen, vi fekk deilig te og meir mat enn vi klarte å ete, og dei sendte også med oss mat heim! Mona som går på Drammen vgs sa: «Jeg ble skikkelig rørt, jeg hadde ikke forventa noe sånt. Det er godt å se at det er så mange der ute som støtter oss».

Les mer her: