Rapport om Gjestebud 2018

«Er det en sammenheng mellom den teknologiske utviklingen og menneskerettigheter?» var det store spørsmålet på Gjestebud 2018. Abid Raja og Steinar Evensen innledet samtalene med hvert sitt foredrag.

Rapporten forteller om Gjestebuds historie, hva gjestene og musikerne tenker om Gjestebud og temaet, og hva foredragsholderne snakket om. Her er noen sitater:

Støtter du ikke retten til konvertering er du ikke for trosfrihet og kan ikke være med.

Abid Raja om nettverket av parlamentarikere som arbeider for trosfrihet, som han var med å starte

Politikerne burde lyttet til dem som varslet om miljøkonsekvensene for flere tiår siden. Hadde de handlet da hadde vi unngått mye ødeleggelse. Med kunstig intelligens går utviklingen enda raskere og det haster med politisk handling om vi skal unngå katastrofer.

Steinar Evensen om faren for overdreven overvåkning

 

I «Satisfied Mind» er moralen at penger ikke kan kjøpe deg venner – penger gjør deg ikke lykkelig. Mens «En dag» er en glad-trist lengtesang om at man ikke legger merke til hvor bra man har det, før du ikke lenger har det bra og lengter tilbake.

Audun Haave Reknes om sangene han og Andrea Louise Horstad framførte

Litt dårlig regi av samtalen rundt bordene.

Veldig informativt! Og ekstremt hyggelig!

Flere lokale Gjestebud tror jeg hadde vært nyttig

Tilbakemeldinger fra gjestene

Det var mange ting som var bra sagt, folk glemmer gjerne at verdier og kultur er viktig for integreringen. Integrering er ikke bare å lære språket.

Abir Saed

I kveld lærte jeg mye om ny teknologi, og jeg ble kjent med noen nye på bordet. Gjestebud har et program som gjør at alle folk kan delta.

Abdul Sattar Atauallah

Gjestebud (NO)